Friday, 24 June 2011

Expats in Nederland

Een advies van Tina Quick (auteur van "The Global Nomad's Guide to University transition") voor jongeren is dat als je naar je thuisland (bv Nederland) terug gaat: koop dan de boeken over Nederland die buitenlanders ook kopen. Je zou ook een blog kunnen lezen geschreven door een buitenlander over het leven in Nederland. Er zijn er meerdere blogs, ik doe een paar suggesties. Zo zie je Nederland door de ogen van een buitenlander en dat kan je helpen om sneller te remigreren of te integreren.

- Tiffany: an American living in Holland: clogsandtulips
- Linda: living in Den Haag: Adventures in expatland
- Letters from the Netherlands
- Tales from Windmill fields

- Jo Parfitt, Become an expat writer zij woont in Nederland, is schrijfster en uitgever. Je kan ook Jo Parfitt expat's book reviews bekijken, daar staan boekrecensies van boeken die leuk zijn voor mensen die regelmatig verhuizen.
- More expat blogs

Een website voor de internationale gemeenschap in Nederland is de expatica website. Er staan o.a. ook artikelen op de site over kinderen en opvoeding.

Wisten jullie ook dat er een expat archive centre is in Den Haag? Daar verzamelen ze alles wat met het expat leven te maken heeft bv foto's, nieuwsbrieven, verhalen, enz.

Verder is het voor de expats in Nederland mogelijk om informatie te krijgen over de expat en opvoeding in het Engels bij Passionateparenting.nl. De kinderen van expats groeien in Nederland ook op in een andere cultuur.

Meer adviezen van Tina Quick kun je hier lezen.

Fietsen + bloemen = Nederland, foto genomen op de Keukenhof

No comments:

Post a Comment