Tuesday, 5 July 2011

Een beetje "Afrika" in de vakantie?

Hier in ons gedeelte van Nederland zijn afgelopen vrijdag de schoolvakanties begonnen. Ik was vandaag in het blad Internationale Samenwerking aan het lezen en toen zag een aantal festivals met het thema Afrika deze vakantie en die wil ik jullie niet onthouden. Op bovengenoemd blad kun je een gratis abonnement nemen (zie de site), het blad gaat over nieuws en achtegronden over Internationale Samenwerking.

Zaterdag 27 augustus 2011 is er in de Tolhuistuin, Amsterdam een Ghana middag. Amsterdam heeft op Londen na de grootste Europees-Ghanese community. Ghana Today is een multidisciplinair programma met muziek, mode, verhalen, eten en drinken, markt en activiteiten voor kinderen.

Ook zou je een bezoek kunnen brengen aan het Afrika Museum in Berg en Dal daar is momenteel een tentoonstelling "Blue Prints of Paradise" (tot en met 30 oktober 2011). In een internationale ontwerpwedstrijd vroegen het Afrika Museum en African Architecture Matters Afrikaanse architecten en ontwerpers een blauwdruk van toekomstig Afrika te maken. De beste ontwerpen zijn te zien in de tentoonstelling. Elke zondag is er in het museaum live muziek uit West-Afrika te horen. Ook kan je in de zomer meebouwen aan een traditionele Malinese leemhut.

9 en 10 juli 2011 is er in Biddinghuizen bij FlevOnice een Zuid-Afrikaanse zomer braai.

Mocht je iets willen lezen over Afrika dan heb je Leiden (dichtbij het station) het Afrika-Studiecentrum. De site is zowel in het Nederlands als in het Engels en er is veel informatie over Afrika te vinden.

No comments:

Post a Comment