Monday, 13 June 2011

Vliegende Hollanders

Wist je dat er een website is van de Vliegende Hollanders? Vliegende Hollanders is een stichting die 11 jaar geleden is opgericht. Met als motto: "Voor, door en met Nederlanders die in het buitenland hebben gewoond". Helaas heb ik in het voorjaar van 2012 ontdekt dat deze website niet meer bestaat en dus de stichting ook niet meer. Ik vind het erg jammer. Er is ook informatie verloren gegaan doordat de website niet meer bestaat.

Helaas is de stichting niet meer actief maar de website blijft in de lucht. Er zijn wel tips te vinden wat betreft boeken en publicaties. Zo hebben er de afgelopen jaren een paar artikelen in de Spits en één artikel in de Trouw gestaan, deze artikelen zijn op de site van Vliegende Hollanders terug te vinden. Persoonlijk vind ik het erg jammer dat de stichting niet meer actief is omdat ik denk dat het wel in een nood voorzag.

Een andere website met veel informatie voor vliegende Hollanders is de site van de: Nederlandse Wereldomroep. Er staat veel informatie over expat zijn of expat worden.

Nog een tip als je naar het buitenland wil gaan of er al zit. Neem een gratis digitaal abonnement op het WereldExpat Magazine. Het magazine bevat veel informatie over alles wat met emigratie, remigratie en allerlei praktische zaken die er mee te maken hebben.

Voor kinderen in het buitenland is het leuk om de verhalen van andere kinderen te lezen. Daar is de site van wereldkids goed voor. Voor kinderen in het buitenland is het zelfs mogelijk om "reporter" te worden. Zo kunnen ze dan zelf hun avonturen opschrijven voor andere kinderen. Jong geleerd oud gedaan zeggen wij toch altijd? Een unieke kans in deze tijd. Succes vliegende hollanders!

No comments:

Post a Comment