Wednesday, 20 July 2011

Nijmeegse Wandel Vierdaagse "The Walk of the World"

De Nijmeegse Wandel Vierdaagse wordt van 19 t/m 22 juli 2011 gehouden voor de 95ste keer. De reden dat ik er op deze blog over schrijf is dat het belangrijk is dat Nederlandse kinderen in  het buitenland ook iets over de Nijmeegse Vierdaagse weten. Als je in het buitenland opgroeid zijn er vaak lacunes in je kennis. Zo ken je de namen van Nederlandse filmsterren niet, of bepaalde televisie programmas, of je bent minder goed in de Nederlandse spreekwoorden. Het helpt als je ooit weer terug naar Nederland komt om te weten wat de Nijmeegse Vierdaagse is.


Kinderen die in Nederland wonen zien het op Jeugdjournaal.  Janneke is één van de jongste deelnemers, zij loopt voor het eerst mee en zij heeft iets geschreven voor de website van het Jeugdjournaal. Mocht je fotos van het evenement willen zien dan kan dat hier.
 
 10 weetjes over de Nijmeegse Vierdaagse 2011:
  1. De Vierdaagse is het grootste wandelevenement ter wereld. 
  2. Er lopen 45 duizend mensen mee.
  3. Er zullen mensen uit 71 verschillende landen mee lopen. Van Afghanistan, China, Jamaica, Nepal, Uruguay, Zuid-Afrika, en Zimbabwe, om maar een paar landen te noemen. Wil je precies weten welke landen mee doen dit jaar, kijk dan bij feiten en cijfers
  4. Dit jaar zijn er militairen aanwezig uit 29 verschillende landen. 
  5. De militairen moeten ieder met 10 kilogram bepakking lopen.  
  6. Menno is 11 jaar en hij is de allerjongste die meeloopt met de vierdaagse. Hij loopt mee voor Stichting Doe een Wens.
  7. De oudste man die meeloopt komt uit Apeldoorn en hij is 89 jaar.
  8. De oudste man loopt nu mee voor zijn 59ste beloning!
  9. De oudste vrouw komt uit Sint Oedenrode en is 87 jaar oud.
  10. Een bijzondere loper is mevrouw H.E. Immaculee Uwanyiligira, de ambassadeur van Rwanda, zij zal voor het eerst meelopen.
Hier is het verhaal van Joshua te lezen in The Daily Herald van Sint Maarten. Hij is 12 jaar oud, woont op het eiland Sint Maarten en is speciaal naar Nederland gekomen om mee te lopen. Hij loopt voor een goed doel: de St. Maarten Judo Federatie. Hij gaat vier dagen lang 30 kilometer per dag lopen. Een ieder kan kiezen of ze 30, 40 of 50 kilometer per dag gaan lopen. Informatie in het Engels over International Four Days Marches Nijmegen is hier te vinden.

Voor het eerst heeft de Vierdaagse het karakter van een sponsorloop. Op dit moment genereert de website over de vierdaagsesponsorloop bijna 2 ton voor het goede doel.

Vanaf deze plek wil ik iedereen succes wensen, vooral alle jongeren die meelopen

Ergens droom ik ervan om ook een keer mee te doen aan dit internationaal evenement!

No comments:

Post a Comment